Press enter to see results or esc to cancel.

AirPlay 2

De update van het draadloze protocol Apple zal veel hiaten opvullen: regel het afspelen en het volume van muziek van de ene kamer naar de andere, in “multi-room”, zoals het Sonos-systeem , latentie verwijderen en reactievermogen en interacties met compatibele apparaten verbeteren.

Als er een punt is waarop Apple achterblijft, is het de mogelijkheid om te communiceren met meerdere compatibele apparaten om audio uit te zenden. Geeft niet, de Californische bedrijf is goed op de hoogte en heeft het voortouw genomen: Niet alleen kondigde tijdens de keynote van de Worldwide Developer Conference (WWDC) in juni de komst van AirPlay 2, en is niet alles, want het heeft net in sommige landen de marketing gelanceerd van zijn eerste draadloze luidspreker, de HomePod, die natuurlijk compatibel is … AirPlay 2.

Ter herinnering, AirPlay is een technologie die in 2010 door Apple werd gelanceerd en tot nu toe niet is gewijzigd. AirPlay 2 belooft “sneller dan real-time” -streaming om de latentie te verminderen en de responsiviteit van de besturing te verbeteren. Hoewel de eerste versie van de naam tevreden is met een audiocache van enkele seconden, wordt de buffering van de tweede generatie AirPlay in minuten geteld. Plotseling wordt AirPlay 2 een serieuze concurrent van andere door de concurrentie voorgestelde technologieën, we denken onmiddellijk Sonos met zijn zeer efficiënte multi-room-systeem. Vooral omdat Apple’s cache-systeem ondersteunt de audio-formaten worden ondersteund door iOS 11, 10 en tvOS MacOS High Sierra (MP3, AAC, ALAC, LPCM, en FLAC) in verschillende monsters (44,1 kHz en 48 kHz maximale bits) en kunnen communiceren met compatibele producten: Apple TV 4 en 4K, HomePod en andere apparaten van derden. Veel audiofabrikanten hebben plannen aangekondigd om AirPlay 2-compatibele apparaten te starten. Merk op dat minder krachtige apparaten die AirPlay ondersteunen niet in aanmerking komen.

Een andere leuke functie van AirPlay 2, de mogelijkheid om oproepen en meldingen te ontvangen zonder dat het luisteren naar audio is onderbroken, zoals wat Sonos biedt.

In alle gevallen is AirPlay 2 een nieuwe gave voor ontwikkelaars, omdat ze hun applicatie compatibel kunnen maken, via een API, om muziek, een audioboek of een podcast te streamen.

In de praktijk kunnen ontwikkelaars AirPlay 2 al testen met Apple TV 4 of 4K onder iOS 11.3. Als u meer dan één Apple TV hebt, is het mogelijk om alle vakken te zien verschijnen in de muziekkiezer van het besturingscentrum. Het is mogelijk om het afspelen van een nummer op alle apparaten te regelen, en ook om het nummer dat wordt afgespeeld op de iPhone over te zetten naar een Apple TV of een ander.

Wat vandaag nog steeds ontbreekt, is de mogelijkheid om dit protocol te integreren in een automatisering of een scène, bijvoorbeeld via het toepassinghuis. Laten we erop rekenen dat Apple eraan werkt en deze functie later mogelijk zal maken …